| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 17:00 часова

Празници

Адреса
Rm, 801, No.1, Lane 60, Lyon Garden,
Ronghua East Road, Gu Bei New Area,
ШАНГАЈ 201103
Н.Р. КИНА

Телефон: + 8621 / 6208-1388, 6208-1899 Локација/Мапа
Факс:        + 8621 / 6208-7412 Конзуларна надлежност
Е-mail: consulate@srbshanghai.org Почасни конзули
              serbia@sh163.net  
Веб сајт: http://www.shanghai.mfa.gov.rs  

 


 
Укидање виза лицима која поседују Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу САД

 

Одлуком Владе Републике Србије, од 8. новембра 2014. године сви носиоци страних путних исправа, који поседују важећу Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу Сједињених Америчких Држава, као и носиоци страних путних исправа који имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама чланицама Европске уније или Сједињеним Америчким Државама могу путовати и боравити у Републици Србији без визе најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци. Наведена одлука се не односи на лица која поседују путне листове или путне исправе које се издају у складу са међународним конвенцијама.


Информације о поплавама

Влада Републике Србије прогласила је 15. маја 2014. године ванредну ситуацију на територији Републике Србије због опасности од поплава проузрокованих вишедневним падавинама.

Министарство спољних послова Републике Србије формирало је Кризни штаб, који ће координирати активности везане за прикупљање хуманитарне помоћи и донација из иностранства.

Контакти Кризног штаба Министарства спољних послова:
тел: +381-66-8066-020
е-mail: kriznistab@mfa.rs


Све дипломатске мисије и међународне организације акредитоване у Републици Србији, као и сва дипломатско-конзуларна представништва Републике Србије у иностранству, обавештени су о најнеопходнијој опреми и средствима која су надлежним органима Републике Србије потребна ради збрињавања угроженог становништва и санирања последица поплава. Такође, достављени су им и бројеви жиро-рачуна које је отворила Влада Републике Србије.

Oпширније...
 
 
Одлуке о суфинансирању пројекта

Обавештавамо вас да су 19. јуна ове године донете Одлуке о суфинансирању пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону. Одлуке можете преузети на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf

 

 

Oпширније...
Обележавање 5. августа - Дана сећања на прогнане и страдале Србе 90-их година

Влада Републике Србије и Влада Републике Српске су на заједничкој седници, одржаној 26. јуна 2015. године у Палати Србије у Београду, донеле одлуку да се сваки 5. август заједнички обележава Даном сећања на прогнане и страдале Србе 90-их година.

У оквиру овогодишњег програма обележавања Дана сећања, у суботу, 5. августа 2017. године, са почетком у 12 часова, окупљенима ће се обратити представници Генералног конзулата Републике Србије у Шангају.

Позивамо све наше грађане да тога дана дођу у Генерални конзулат како бисмо заједнички обележили Дан сећања.


Гостовање ансамбла Народног позоришта из Београда у Шангају

Драма Народног позоришта у Београду по први пут у својој век и по дугој традицији, гостовала је у Н.Р. Кини у Државном театру у Шангају са својом реномираном представом "Дама с камелијама", Александра Диме Сина, у адаптацији Жељка Хубача и у режији Југа Радивојевића.

Ансамбл Националног театра је боравио у Шангају од 11. до 16. јула 2017. године, и у том периоду представа је била изведена два пута.

Хвала свима на предивном догађају.

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова