| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 17:00 časova

Praznici

Adresa
Rm, 801, No.1, Lane 60, Lyon Garden,
Ronghua East Road, Gu Bei New Area,
ŠANGAJ 201103
N.R. KINA

Telefon: + 8621 / 6208-1388, 6208-1899 Lokacija/Mapa
Faks:        + 8621 / 6208-7412 Konzularna nadležnost
E-mail: consulate@srbshanghai.org Počasni konzuli
              serbia@sh163.net  
Veb sajt: http://www.shanghai.mfa.gov.rs  

 


 
Ukidanje viza licima koja poseduju Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu SAD

 

Odlukom Vlade Republike Srbije, od 8. novembra 2014. godine svi nosioci stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Britanije i ostalih država članica Evropske unije ili vizu Sjedinjenih Američkih Država, kao i nosioci stranih putnih isprava koji imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama mogu putovati i boraviti u Republici Srbiji bez vize najduže do 90 dana u periodu od šest meseci. Navedena odluka se ne odnosi na lica koja poseduju putne listove ili putne isprave koje se izdaju u skladu sa međunarodnim konvencijama.


Informacije o poplavama

Vlada Republike Srbije proglasila je 15. maja 2014. godine vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije zbog opasnosti od poplava prouzrokovanih višednevnim padavinama.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije formiralo je Krizni štab, koji će koordinirati aktivnosti vezane za prikupljanje humanitarne pomoći i donacija iz inostranstva.

Kontakti Kriznog štaba Ministarstva spoljnih poslova:
tel: +381-66-8066-020
e-mail: kriznistab@mfa.rs


Sve diplomatske misije i međunarodne organizacije akreditovane u Republici Srbiji, kao i sva diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije u inostranstvu, obavešteni su o najneophodnijoj opremi i sredstvima koja su nadležnim organima Republike Srbije potrebna radi zbrinjavanja ugroženog stanovništva i saniranja posledica poplava. Takođe, dostavljeni su im i brojevi žiro-računa koje je otvorila Vlada Republike Srbije.

Opširnije...
 
 
Odluke o sufinansiranju projekata

Obaveštavamo vas da su 19. juna ove godine donete Odluke o sufinansiranju projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu. Odluke možete preuzeti na sledećim linkovima:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-DIJASPORA-2019.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2019/06/ODLUKA-REGION-2019-1.pdf

 

Opširnije...
Obeležavanje 5. avgusta - Dana sećanja na prognane i stradale Srbe 90-ih godina

Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske su na zajedničkoj sednici, održanoj 26. juna 2015. godine u Palati Srbije u Beogradu, donele odluku da se svaki 5. avgust zajednički obeležava Danom sećanja na prognane i stradale Srbe 90-ih godina.

U okviru ovogodišnjeg programa obeležavanja Dana sećanja, u subotu 5. avgusta 2017. godine, sa početkom u 12 časova, okupljenima će se obratiti predstavnici Generalno konzulata Republike Srbije u Šangaju.

Pozivamo sve naše građane da toga dana dođu u Generalni konzulat kako bismo zajednički obeležili Dan sećanja.


Gostovanje ansambla Narodnog pozorišta iz Beograda u Šangaju

Drama Narodnog pozorišta u Beogradu po prvi put u svojoj vek i po dugoj tradiciji, gostovala je u N.R. Kini u Državnom teatru u Šangaju sa svojom renomiranom predstavom "Dama s kamelijama", Aleksandra Dime Sina, u adaptaciji Željka Hubače i u režiji Juga Radivojevića.

Ansambl Nacionalnog teatra je boravio u Šangaju od 11. do 16. jula 2017. godine, i u tom periodu predstava je bila izvedena dva puta.

Hvala svima na predivnom događaju!

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova